Foto's Uit Haar Album Ik neem haar mee naar plaatsen waar ze op vakantie ging. Met z'n twee├źn toen hij nog leefde. Jaren later met het hele gezin. Foto van mijn vader toen ze net verkering kreeg. Foto van mezelf als een baby en haar blik blijft even leeg. En ik vraag me af of het erg oneerbiedig is als ik haar nu al mis, zoals ze nu is, haar nu alvast mis.

Foto's uit haar album: mijn jeugd, mijn geluk. Ik wijs haar alle oude bekenden aan en noem hun namen stuk voor stuk. Foto's uit haar album en zij ziet een compleet nieuwe film over een fiere vrouw die ze wel wezen wou, die ze nog wel wezen wil, die ze nog wel is.

(Er is er eentje van mijn eerste communie. En ze vraagt me wie dat blonde ventje is. Ik noem mijn naam nog 's en nog 's en nog 's. Foto van mijn straat, mijn school, mijn eerste fietsje, van mijn neefje, mijn zusje, mijn vriendjes ...)

Sommigen zeggen dat Kees Verhaar eerder kon zingen dan kon lopen. Dat kun je nog horen. Wat een stem! (Je kunt het trouwens ook nog goed zien, als je hem ziet lopen.) 

Kees heeft altijd gezongen. En als hij zelf niet zingt, zorgt hij er voor dat anderen zingen. Bovendien schrijft hij zelf ook nog heel fraaie liedjes. Deze zijn van Artuur. Als er echt en warm en goed gezongen mag worden, belt hij Kees. 

Zo horen we hem in "Foto's uit haar album", waarin een moeder te versleten is om het allemaal nog goed te weten. In "Maria (ik kan niet met of zonder jou)", over een veel te temperamentvolle dame om een leven mee te delen. En ook in "Ik word een beetje ziek", over een onverstandige verliefdheid. Er is nog veel meer. Vraag maar aan Kees Verhaar.

05 Foto's uit haar album.mp3

01 Maria (ik kan niet met of zonder jou).mp3

04 Een beetje ziek.mp3