( A  r  t  u  u  r      W  a  t  e  r  l  a  n  d  e  r )
John Swildens is een Rotterdammer. Niet dat hij daar voortdurend is of woont, maar niettemin. Hij maakt al ruim 40 jaar muziek (en ander moois), waarvan zo'n 16 jaar lang onder de naam Artuur Waterlander*. 
Dit is zijn verhaal:

"Ik kocht mijn eerste gitaar veel te laat. Ik had 12 moeten zijn, maar ik was 17 voor ik de liedjes leerde die ik al jaren meezong met de radio. Ik bedacht er mijn eigen dingetjes bij. En ineens had ik ook een liedje van mezelf. En nog een. En toen nog meer. In het Engels, natuurlijk! Net als iedereen. En later, toen ik durfde, in mijn eigen taal.
Inmiddels zijn er veel, heel veel liedjes. De meeste thuis bedacht en vervolgens vastgelegd op ouwe taperecorders, sound-on-sound, in een soort van 'one man band arrangement'. Nu gaat dat wat minder omslachtig, dank zij de nieuwe technieken. Maar ... het blijft huisvlijt."

*Van 2002 tot 2018 heeft John Swildens gewerkt onder de naam Artuur Waterlander Dat was even nodig, want er liep ook nog een andere loopbaan die niet zoveel met muziek en teksten te maken had. Zo verscheen ook het eerste boek 'Water Maken' op naam van Artuur Waterlander.   

Hier, bij de De Wrede Kater vind je enkele van de vele werkstukjes: de zachte fluisterliedjes, de liedjes die knallen, de rare liedjes en de nogal gewone. De liedjes die je aan het glimlachen maken, misschien, en ook een stuk of wat waar je minder blij van wordt. En er is nog veel veel meer. Er verschijnen vaak nieuwe liedjes. Kom gauw nog 's terug!
John Swildens, januari 2018

Artuur Waterlander & John Swildens presenteren ...


Liedjes van 1 minuut. Waarom? De Liedjesmoordenaar, die heeft het allemaal op zijn geweten. Luister naar m1nutle #1: De Liedjesmoordenaar.  En alle andere m1nutles ...

01 De Liedjesmoordenaar.mp3

Hoe je onheil spelt.mp3

Neem de tijd.mp3

De avond valt.mp3

02 't Zal er wel Waaien.mp3

Water Maken: Eerste boek van John Swildens.

Lees erover. Luister naar de liedjes. Koop

Twee Liedjes uit 

Water Maken 

04 Andersom.mp3

01 Siamese Eenling.mp3

En er waren al zoveel liedjes. Neem nou: 

07 niet teveel 1.mp3

03-Naar-Zee.mp3

     

Ook Leuk: De Wasstraat 
Liedjes van anderen,gedaan door 

John Swildens

07 Wanneer ben je weer terug.mp3

04 Ode aan Erik Jan.mp3